Barndomsminner fra Fjølstadtrøa

Gjengitt fra årboka 2003 med tillatelse fra årbokkomiteen. tilrettelagt for web av HHV

Barndomsminner fra Fjølstadtrøa

AV LILLY HØNSTAD

Mine minner fra Fjølstadtrøa er mange og gode. Jørgine og Sverre var gode, snille og hjelpsomme mennesker. Jeg var vel bare en 4-5 år den gangen jeg begynte på søndagsskole der. Husker vi satt på benker og stoler inne i stua deres. Jørgine Saugen og Jørgine Vassås

var ledere. Det var stor stas å få den røde stjernen de stem­plet i boka vår for hvert oppmøte. Sverre satt som oftest på kjøkkenet og smattet på snadda si. Min søster Solveig og jeg var flere ganger for uken og hentet melk. Hver gang vi var der, kikket vi på et «værhus» ute i gangen og da lurte vi på om det var mannen eller konen som var ute og varslet været. Var det konen ble det godvær og var det mannen ble det regn eller nedbør.

— Da fikk jeg kjekser

Da jeg begynte på skolen og det var vanskelige regne­stykker, så gikk jeg til Jørgine og fikk hjelp. Hun var veldig flink. Vi var også mye og hjalp dem med høyet og å ta opp poteter.

Da Jørgine skulle ha kvinneforening, og det var vår, så gikk jeg og plukket blåveis til henne som hun skulle pynte med på bordet. Da fikk jeg kjekser som jeg syntes var «kjempegode».

Husker også på de to damene Sofie og Hanna som bodde der. De var pasienter fra Rotvoll. Sofie var så glad i dokker og disse var hun veldig forsiktig og redde for. Da vi gikk derfra satt hun i vinduet og vinket til oss sammen med dokkene.

Jeg har sikkert mange flere minner fra Fjølstadtrøa, men det kan kanskje bli en annen gang.